mandag 1. juni 2015

DIY Kelim

Hei,  pitkästä aikaa jotain uutta sisustuksestakin.  En edes aina muista laittaa tänne mitään postauksia, vaikka jotain joskus sisustuksen piirissä tapahtuisikin, aika vain menee jossain muussa kuin blogeissa.  Tällä kertaa esim. käsityössä, joka muutama viiko sitten alkoi todellisella käsityön puutteella. Oli pakko saada jotain näperteltävää illoiksi, jolloin ei muuta jaksa kuin löhötä TV:n ääressä.  Jos ohjelma ei ole ihan koko keskittymistä vaativa tai jännittävä, niin kädet mielellään tahtovat tehdä jotain.  Niinpä keräsin kasan jätelankakeriä ja aloin kutomaan.  Ajatuksena laittaa pieni
kelim-tyyppinen tyyny.  

Minulla ei ollut paljon valikoimaa väreissä eikä minkäänlaista suunnitelmaa kuvioistakaan, aloin vain kutoa, ja vaihdoin väriä kun siltä tuntui, väänsin vähän erilaista kudosta, kun kyllästyin edelliseen jne.  Ja tällainen on tulos, ei maailman harmoonisin väreiltään, eikä paras sommitelma kuvioiltaankaan, mutta iloinen piristys sohvan kulmaan, jossa jo ennestään oli samaa ruskeaa ja punaista kuin mitä tyynyyn tuli.   Kudoin siis pitkän leveää kaulahuivia muistuttavan pätkän, taitoin kahtia ja virkkasin kaksi kierrosta kiinteitä silmukoita yhdellä kuviovärillä reunoihin ja ompelin ne kiinni ja vetoketjun viimeiseen avonaiseen päähän.  Se helpottaa päällisen poisottoa pesuja varten.

    Sohvalla oli jo ennestään yksi kelimtyyny, sen ostin kaksi vuotta sitten New Yorkista, Brooklynin kirppistorilta maktamuistoksi.  Minun tyynyni värit ovat hieman toiset, ja saavat minut itseni ajattelemaan joko Lappia tai Meksikoa, riippuen kumpaa tyynyn sivua katsoo.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar